Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Sjukvård
Musik
Hundtjänst
Logistik
Ledning
Ungdomsverksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hemfordonsförare BUSS

Som bussförare utgör du en del av bataljonens gemensamma transportresurs och ingår i en transport och ordonnansgrupp tillsammans med andra förare. För att söka till bussförare i Hemvärnet krävs att du har B-körkort, kan simma 200 meter och har en god fysisk status.

Du genomför en omfattande utbildning innan ni krigsplaceras i Hemvärnet.
 

?

SPECIALISTUTBILDNING

Om du saknar tidigare militärutbildning börjar du den med 2 veckors Gu-F. Därefter genomför du din specialistutbildning via Bilkåren, utbildningen genomförs på uppdrag av Försvarsmakten. 

BEFATTNINGSUTBILDNING ÄR FÖRSTA STEGET

Du genomför en omfattande utbildning innan du krigsplaceras i Hemvärnet. Grunden utgörs av civil och militärtrafik teori som byggs på med praktisk utbildning i körning och riskutbildning. Du utbildas också i vård och repareration av ditt fordon samt kartläsning m.m.

På Bilkårens hemsida kan du ta del av kursutbud i utbildningskatalogen. Kursen du ska gå heter Grundkurs Buss (Gk Buss) och är oftast uppdelad på två gånger 14 dagar.

Upplägget och innehåll för utbildningen är centralt fastställd liksom dess tidsåtgång. Däremot kan utbildningen vara fördelad över olika perioder. Dels för att ge rätt utbildningsförutsättningar, men också för att de ska vara lagom långa för att de ska fungera att ta ledigt från sin ordinarie arbetgivare för utbildningen. Se Bilkårens hemsida för aktuella uppgifter för just din kurs.

HV-INTRO ÄR SISTA STEGET 

Hv-Intro är sista steget innan du skriver på ett frivilligavtal och placeras i din grupp. Den genomförs lokalt med ditt förband. Kursen håller på i tre dagar och innehåller bland annat: Försvarsinformation, vapenhantering och inskjutning Automatkarbin 4 (AK 4), sjukvårdsutbildning och täthetsprov skyddsmask.

ANMÄLAN 

Är du intresserad av att bli bussförare gör du en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst. Fyll i ditt önskemål om att du är vill bli bussförare och beskriv din kompetens kort och kärnfullt i avsedd ruta döpt "önskemål/bakgrund".

Kalender
Tyck till om sidan