Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Våra förband
Rikshemvärnsavdelningen
Hemvärnets Stridsskola
Kurser och Ansökan
Att gå kurs på HvSS
Dokument
Avdelningar
Kontakt
Bildgalleri
Rikshemvärnsrådet
Hemvärnets bataljoner
Frivilliga försvarorganisationer med uppdrag gentemot Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hematt gå kurs på hvss

När du går en kurs på HvSS bor du bekvämt i enkelrum (vissa fältdygn kan förekomma). Under kurstiden har du tillgång till gym och goda möjligheter till fysisk träning. I hotellbyggnaden har du även tillgång till gratis WiFi. Frukost, lunch och middag serveras på skolans restaurang och vissa kvällar är elevmässen öppen. Resa till och från HvSS, boende och samtliga måltider ingår i kursavgiften som är gratis för dig som har avtal med Hemvärnet. Din resa bokar du via din utbildningsgrupp. Under kursen har du ersättning enligt sjukpenninggrundande inkomst (SGI). I ditt antagningsbesked får du all information om vilken utrustning du skall ha med dig, hur du hittar hit och instuderingsuppgifter du skall genomföra innan du kommer till kursen på HvSS.

gurraVällinge garnison där HvSS är lokaliserad erbjuder med sitt läge en stimulerande och vacker miljö med moderna och ändamålsenliga utbildningsresurser. Här hittar du bl.a. en av Försvarsmaktens anläggningar för orderträning och stridssimulering på dator (STRISIM PC). Här ges främst grupp- och plutonchefer möjlighet till mängdträning av order och åtgärder vid olika stridsmoment. Innan du kommer till HvSS har du troligen genomfört en förberedande kurs på internet. Hemvärnets stridsskola använder Försvarsmaktens plattform för nätbaserat lärande - it'slearning.

 I Anslutning till HvSS ligger Vällinge övnings- och skjutfält. Här finns möjlighet att öva med samtliga  vapensystem i Hemvärnet och genomföra stridsskjutningar i plutons ram. På övningsfältet finns även två skjutbanor. Lektionsundervisning inomhus  varvas med praktiska moment ute i stridsmiljön. I vårt Bildgalleri kan du ser mer från den utbildningsmiljö som väntar dig vid Hemvärnets stridsskola.
 

 

Kalender
Tyck till om sidan