Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem


Nyheter från 32:a hemvärnsbataljonen/ Gotlands bataljon

Klicka här för att läsa mer om 32:a hemvärnsbataljonen/ Gotlands bataljon

Visar nyheter från 16 maj 2021 och bakåt.

Klicka här för att se de mest aktuella nyheterna.

Kunskapskontroll av nya kockar

Under en helg i januari genomfördes en utbildningskontroll av de nytillkomna kockarna i 322 kompaniets kokgrupp.

En stor del av kompaniets kokgrupp har fallit för veteransträcket – 70 år, och tre nya kockar har rekryterats. De är kockar i det civila eller har gjort värnplikt med kokinriktning. Eftersom de inte har gått någon kokutbildning inom hemvärnet skulle en utbildningskontroll genomföras. 

Efter genomgång av helgens verksamhet inledde instruktören,  som även var kontrollant, en inventering av deltagarnas kunskaper. Han ställde många olika frågor till deltagarna för att få en uppfattning om utbildningsnivån. Dagens huvuduppgift var att iordningsställa kokvagnen och börja laga lunch. 
På menyn stod; stekt fläsk med löksås och kokt potatis. Till efterrätt skulle det lagas pannkakor med sylt och grädde. Vilket betydde en hel del jobb och logistik för att få allt färdigt i tid och i rätt ordning.

Alla jobbade på under instruktörens övervakning, som även under tiden gav kompletterande utbildning i olika moment. Snart spred sig doften av stekt fläsk och nygräddade pannkakor, lunchen var klar för avsmakning. Som förväntat smakade det mycket gott den kyliga dagen.

 

När alla var mätta och belåtna var det dags för vård och inventering av utrustningen. I detta sammanhang betyder det – diskning och ordningsställande av redskap och kokvagn.  Under den fortsatta utbildningen kontrollerades kunskaperna inom olika former av specialkost. Hur man med enkla medel kan ändra portioner, för till exempel laktos- och glutenintoleranta. De nya kockarna godkändes med beröm och kommer att bli en stor tillgång för kompaniet. 

Uppdaterad*: 2021-02-19

2021-05-19

Sökinsats på norra Gotland

Läs artikeln

2021-05-02

SÖF med smittskydd

Läs artikeln

2021-02-21

322 kompaniet utmanar!

Läs artikeln

2021-02-19

Kunskapskontroll av nya kockar

Läs artikeln

2021-01-05

Helgövning med 322 kompaniet

Läs artikeln

2020-12-12

Godkända skyddsvakter

Läs artikeln

2020-11-02

Utbildning på kortvågsradio

Läs artikeln

2020-09-10

Uppstart med avstånd

Läs artikeln

2020-06-11

Eftersök med lyckligt slut

Läs artikeln

2020-03-05

Soldaterna repeterade sjukvård

Läs artikeln

2020-02-21

Helgövning med specialister

Läs artikeln

2020-02-11

Gotlänningar i tävlingstagen

Läs artikeln

2019-12-28

Förarutbildning på Bandvagn 206

Läs artikeln

2019-11-30

Övningar med hund

Läs artikeln

2019-09-28

Garnisonens dag firades på Gotland

Läs artikeln

2019-09-16

Befälen samlades på Fårö

Läs artikeln

2019-08-20

Fina placeringar för Gotland i AK4 SM

Läs artikeln

2019-08-15

Gotländska Hemvärnssoldater tävlade i Danmark

Läs artikeln

2019-06-12

Soldatprov i försommarvärme

Läs artikeln

2019-05-30

Uniform på Jobbet-dagen - Gotland

Läs artikeln

Nyhetsarkivet

Kalender
Tyck till om sidan