Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem


Nyheter från Hemvärnets stridsskola

Klicka här för att läsa mer om Hemvärnets stridsskola

Kursverksamheten startar igång med besök från Rikshemvärnschefen

Efter sommaruppehållet är nu kursverksamheten vid HvSS igång igen. I veckan avslutades två kurser där elever från hela landet deltog i Plutonchefskurs 1 och Kompanichefskurs 1. I slutet av kursen delade kursdeltagarna gemensamma moment i syfte att öva samarbetet mellan blivande pluton- och kompanichefer.

I Plutonchefskurs 1 (PLUTCH1) ligger fokus på att ge eleverna grundläggande plutonchefskunskaper med fokus på order, träning och stridsteknik. I Kompanichefskurs 1 (KOMPCH1) ligger fokus på stridsteknik, funktioner inom kompaniet samt stridsplan och orderträning. Under kurserna deltar eleverna i bland annat lärarledda lektioner, grupparbeten och anordnade spel i terräng. 

Under onsdagen fick kursdeltagarna besök av Rikshemvärnschef generalmajor Stefan Sandborg. Rikshemvärnschefen samtalade med eleverna om utmaningar de upplevt under det gångna året och om att blicka framåt. Martin Svensson är en av kursdeltagarna vid KOMPCH1 och är positiv till rikshemvärnschefens besök: 

”Det är en fantastiskt bra grej. Han har ett enormt engagemang och driv att utveckla det här till någonting bra. Under den period som jag varit med i Hemvärnet har det alltid visats ett otroligt engagemang.”

Martin Svensson är insatsplutonchef vid 271:a insatskompaniet och är tilltänkt att ingå i kompaniledningen vid 271:a insatskompaniet. Svensson säger att det är personlig utveckling som driver honom att vidareutbilda sig inom Hemvärnet. 

”Någonstans vill man känna att man utvecklar sig själv. Den här kursen har gett mig massor nu när jag är på kompanichefsnivå.” 

Svensson gjorde värnplikten mellan 1997 och 1998 och har nu avslutat sin åttonde kurs vid HvSS. Svensson har även vid tre tillfällen tidigare undervisat på HvSS i praktiska moment som granatgevärsinstruktör. 

”Det är en ära att få åka till den nationella skolan. Här lär vi ut till alla och så får man vara med som en del av ett lärarteam.”

Vill du läsa mer om HvSS olika kurser, läs mer här.

Publicerad: 2021-08-16, Hemvärnets stridsskola
Uppdaterad*: 2021-08-16

2021-08-16

Kursverksamheten startar igång med besök från Rikshemvärnschefen

Läs artikeln

2021-05-25

Uppdaterat kursutbud

Läs artikeln

2018-08-26

Vinnaren är korad

Läs artikeln

2018-08-25

Tävling ger nya möjligheter

Läs artikeln

2018-08-24

HV-patrull har börjat!

Läs artikeln

2018-08-24

Snart dags för HV-patrull

Läs artikeln

Nyhetsarkivet

Kalender
Tyck till om sidan