Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem


Nyheter från 42:a hemvärnsbataljonen/Göteborg norra bataljon

Klicka här för att läsa mer om 42:a hemvärnsbataljonen/Göteborg norra bataljon

Mitt första eftersök

Larmet kommer en tisdag kväll och jag har inget planerat för morgondagen som inte går att ändra på. Beslutet fattas och jag anmäler mig. 

Det är faktiskt första gången för mig och jag funderar på vad jag bör packa ner i ryggsäcken. Väderprognosen utlovar regn, så extra kläder, termos och regnkläder packas ihop för att vara lätt greppbara på morgonen. 

Tack vare Facebook-gruppen ”Eftersök/Åka med” blir jag upplockad på vägen. Vi får en trevlig tur i bilen, jag får beskrivit för mig vad som kommer att hända och vi sparar samtidigt på miljön, en win/win situation. Väl på plats utses en gruppchef som genast börjar arbeta. Vi får ett tilldelat sökområde och beger oss dit. I vår grupp ingår två hundekipage. Det var en upplevelse att få se dessa arbeta och förstå dess kapacitet, något jag tar lärdom av och sprider till mina kollegor inom min egna bataljonsstab.

Under dagen söker vi längs vattendrag och i skogar. Tyvärr hittar vi ingen. Då hela sökinsatsen pågått under flera dagar var vi de sista som var med och sökte. Insatsen avslutas i samband med mörkrets inbrott. Polisen tackar oss efteråt och meddelar att trots det negativa beskedet är de anhöriga väldigt tacksamma över den insats som alla frivilliga har gjort.

Här är anledningen varför jag kommer ställa upp på detta vid flera tillfällen, att min insats kan göra stor skillnad för andra människor. En annan anledning är att jag verkligen trivs i att arbeta tillsammans i hemvärnet. Trots att vi är en tillfälligt sammansatt grupp kan vi verka direkt. Vi har våra rutiner på hur vi skall agera och dessa utnyttjar vi. Detta är en styrka och ju mer jag deltar ju mer lär jag mig och kan använda i framtida situationer. 

Så till dig som funderar på om du skall ställa upp nästa gång larmet kommer, tveka inte. Packa ryggsäcken och ge dig iväg, det är värt det!

Sgt Linnér
UH-Bef 

Uppdaterad*: 2018-01-29

2018-11-20

Ledningsövning på hemmaplan

Läs artikeln

2018-03-01

Sektionscheferna har ordet

Läs artikeln

2018-02-15

Gruppchefskurs

Läs artikeln

2018-01-29

Reflektioner över en bataljonstabs utveckling

Läs artikeln

2018-01-03

Mitt första eftersök

Läs artikeln

2016-04-30

42:a hemvärnsbataljonen representerade vid Kungens födelsedag.

Läs artikeln

Nyhetsarkivet

Kalender
Tyck till om sidan