Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem


Nyheter från 48:e hemvärnsbataljonen/ Skånska dragonbataljonen

Klicka här för att läsa mer om 48:e hemvärnsbataljonen/ Skånska dragonbataljonen

Om oss

Skånska dragonbataljonen, eller 48.hemvärnsbataljon som den också kallas, är ett krigsförband tillhörande Södra skånska regementet. Det är ett krigsförband som kan lösa uppgifterna skydda, bevaka och ytövervaka över hela konfliktskalan – från djupaste fred till väpnad strid i krig.

Bataljonen organiserar utöver ordinarie bevaknings- och insatskompanier ett hemvärns-underrättelsekompani vars huvuduppgifter är ytövervakning och spaning. Det innebär att de är en spaningsresurs för inhämtning av fakta för beslutsunderlag. Förbanden agerar på marken och i luften med flygspaning. Huvudsakligen agerar förbandet dolt.

I förbandet finns två musikkårer och dess viktigaste uppgifter är statsceremoniell verksamhet. Musikkårerna genomför minst vart annat år en obligatorisk spelning vid högvaktsavlösning. Denna spelning fungerar även som funktionskontroll av musikkårerna. I övrigt så ligger fokus som musiker på det lokala planet med allt från förbandsceremonier till musikkårens egna konsertproduktioner.

Bataljonen administreras av skånska gruppen, en utbildningsgrupp underställd chefen för Södra skånska regementet, P 7. Främsta uppgiften som utbildningsgruppen har är att utbilda Hemvärnet och stödja de frivilliga försvarsorganisationerna i Skåne. Utbildningsgruppen är placerad på P 7, Revingehed, dock är del av personalen utlokaliserat till områden där bataljonerna har sina verksamheter. Dessa är förutom Tvedörahuset på Revingehed, Berga i Helsingborg, Husie i Malmö samt Rinkaby.

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst!

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Uppdaterad*: 2017-11-16

2015-09-07

Tack alla som besökte Öppet hus i Berga 15-09-05

Läs artikeln

2015-09-06

Öppet hus i Berga 15-09-05

Läs artikeln

2015-05-30

Om oss

Läs artikeln

Nyhetsarkivet

Kalender
Tyck till om sidan