Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

383:e kompaniet

Insatskompani

383 kompani är ett av 38:e bataljonens insatskompanier. 38 bataljon tillhör Västra militärregionen, MR V. Som insats-soldat genomför du 2st längre övningar under året (4 + 4 dagar, ytterligare någon eller några dagar om du är befäl). Utöver det kan du deltaga i ytterligare övningar, skjutningar, utbildningar och insatser utifrån behov, intresse och möjlighet.

Vår huvuduppgift är väpnad strid. Vi utgör också en viktig resurs för stöd till det civila samhället där vi bl. a. deltager vid eftersök av försvunna personer, skogsbränder, översvämningar m.m.

Vår personal kommer huvudsakligen från Västra Skaraborg. Vi övar ofta i närområdet men ibland övar vi längre bort. Vi skall kunna förflytta oss upp till 60 mil per dygn. Vi var t.ex. den första Hemvärnsbataljonen från fastlandet som för ett par år sedan övade på Gotland.

Förbandet består av skytteplutoner samt en stab- & trosstropp. Förbandet har egen rörlighet med hjälp av bandvagnar och hjulfordon. Samtliga stridande soldater skall vara utbildade och förordnade skyddsvakter. I plutonerna ingår hundekipage som viktiga sensorer vid bl.a. bevakning och patrullering.

Utöver stridande soldater har förbandet olika personalkategorier för lednings-stöd i form av stabspersonal samt MC-ordonnanser till vår stabsgrupp, sjukvårdspersonal till vår sjukvårdsgrupp, förplägnadspersonal till vår kok-grupp samt personal till vår pack- och transportgrupp.

För att klara av en befattning på ett insatskompani bör du ha en god fysik och vara mån att ta hand om dig och din kropp och själ.

 

Är du intresserad att bli en del av vårt förband, gör du en intresseanmälan genom att klicka HÄR.

Adress:
38. hemvärnsbataljonen
c/o Skaraborgs regemente P4
Skaraborgsgruppen
Box 604

541 29 SKÖVDE
Telefon:
0500-46 50 00
E-post:
38bataljon@hemvarnet.se
Kalender
Tyck till om sidan