Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

37:e hemvärnsbataljonen/ Blekinge östra bataljon

Blekinge östra bataljon

Blekinge östra bataljon, eller 37:e hemvärnsbataljon som den även kallas, är hemmahörande i Blekinge län med östra länet som huvudsakligt ansvars- och upptagningsområde. Bataljonen tillhör Marinbasen. Bataljonen är traditionsbärare för Karlskrona kustartilleriregemente (KA 2).

Bataljonen utgör en av tre bataljoner i landet med marina uppgifter och uppträder till största delen i skärgårdsmiljö.

Förbandet övas och utbildas i första hand för att lösa huvuduppgifterna att skydda och bevaka olika objekt av vitalt nationellt intresse samt för att övervaka skärgården i Blekinge, men givetvis kan och ska bataljonen kunna verka också i andra miljöer och områden.

Bataljonen har sin hemmabas i Karlskrona kommun och består av en stab med ledningspluton och tre kompanier samt en musikkår. Dessa kompanier utgörs av ett insatskompani, ett bevakningskompani samt ett båtkompani.

Utöver bandvagnar, lastbilar och terrängbilar är bataljonen även utrustad med Stridsbåt 90 H, gruppbåt och vid behov en trossbåt från Sjövärnskåren. Vid behov tilldelas även resurser från Marinbasen.

Förbandet har en musikkår och dess viktigaste uppgifter är statsceremoniell verksamhet så som att spela vid vaktparaden och högvaktsavlösningen på Kungliga slottet i Stockholm.

Bataljonen administreras av Blekingegruppen, en av två utbildningsgrupper som är underställda chefen för Marinbasen. Utbildningsgruppen är placerad i Karlskrona och dess främsta uppgift är att utbilda, organisera och administrera Hemvärnet samt stödja verksamhet via de frivilliga försvarsorganisationerna i Blekinge län samt vara beredd att leda insatser till stöd för samhället i övrigt.

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst!

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Adress:
37. hemvärnsbataljonen
c/o Marinbasen MarinB
Blekingegruppen
Box 527

371 23 KARLSKRONA
Telefon:
0455-850 00
E-post:
37bataljon@hemvarnet.se
Nyheter från 37:e hemvärnsbataljonen/ Blekinge östra bataljon



Kalender
Tyck till om sidan