Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

Svenska Brukshundklubben

UPPGIFT

Vår främsta uppgift för Hemvärnet är att rekrytera och utbilda frivilliga till specialistbefattningarna inom hundtjänst. De specialistbefattningar vi har ansvar för att rekrytera och utbilda till är bland annat hundförare och hundbefäl. Svenska Brukshundklubben arrangerar varje år ett flertal olika patrullhundskurser, hundförarutbildningar, funktionärsutbildningar samt befattningsutbildningar.

Nedan beskrivs de specialistbefattningar Brukshundklubben ansvarar för.

HUNDFÖRARE

Patrullhunden är en av de viktigaste sensorerna Hemvärnsförbandet har att tillgå. Det finns två hundekipage placerade i varje pluton. Vid uppgift underställs ni som ekipage en grupp där ni som en naturlig del av gruppen tillsammans utför uppdraget. Det ställs stora krav på patrullhunden och dig som hundförare i Hemvärnet. Tillsammans genomför ni en omfattande utbildning och certifiering innan ni krigsplaceras i Hemvärnet. Du kan läsa mer om hundtjänstverksamheten inom Hemvärnet här. Du kan även läsa mer om utbildningen på Brukshundklubbens hemsida här.

HUNDBEFÄL

I kompani- och bataljonsstaben finns ett hundtjänstbefäl som är specialist på hundtjänst och stödjer och planerar ekipagens insatser i samråd övriga chefer. Du kan läsa om utbildningsgången på Svenska Brukshundklubbens hemsida under rubriken "Hundbefäl i kompani".

För att Hemvärnets specialister ska kunna placeras krävs att de genomfört minst grundläggande soldatutbildningar för frivilligpersonal (GU-F). Du kan läsa mer om den utbildningen här.
 

Vill du veta mer om oss gå in på brukshundklubben.se/tjanstehund/patrullhund/

Adress:
Box 4
123 21 FARSTA
Telefon:
08-505 875 00
E-post:
tjanstehund@brukshundklubben.se
Kalender
Tyck till om sidan