Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

191:a kompaniet

Om oss

Vi är det 191 Hemvärnsinsatskompaniet. Vårt kompani är en del utav den 19 Hemvärnsbataljonen i Värmland, och kompaniets verksamhet utgår från Karlstad, men våra soldater finns både i närområdet och i övriga landet. Vår bataljon, och därigenom vi, är en del av Västra militärregionen.

Vi är en sammanslutning av kamrater, och vårt engagemang grundar sig i en vilja att ta ansvar för samhällets och landets trygghet. Utan våra soldater är kompaniet ingenting. Vårt kompani börjar i den enskilda soldatens engagemang och fortsätter genom våra gemensamma prestationer till ett förband som kan möta varje hot och klara varje utmaning.

Vi är kompetenta och kapabla, och vi visar vår styrka tydligast i när vi stödjer varandra. När kamrat stödjer kamrat, när vi löser uppgifter tillsammans med andra och när vi stödjer andra delar i samhället som också är satta att förvalta vår säkerhet. Vi är alltid en resurs för våra samarbetsparter. Vi är aldrig ett hinder.

Vi ser uppmärksamt och klokt på vår omvärld och planerar vår verksamhet därefter, men vi nöjer oss inte med att stanna vid välformulerade ambitioner. Det är dessa insikter omvandlade till handling som talar för vilka vi är. Det är alltid våra handlingars resultat som är måttet på vår förmåga, inget annat.

Slutligen är vi en sammanslutning av kamrater som värnar om varandra. Vi har plats för alla som har en förmåga och en vilja att ta samma ansvar som vi självpåtaget lagt på oss själva, och vi värderar inte varandras insatser olika på grundval av individens civila bakgrund, kön, etnicitet eller kompetens, upplevd eller faktisk. I Hemvärnet finns inga arbetare och arbetsgivare, inga bönder och köpmän. Här finns bara svenskar.

 

FACTA NON VERBA

Handling, inte ord 

 

Adress:
c/o Livregementets husarer K3
Örebro- och Värmlandsgruppen Box 2000
700 02 ÖREBRO
Telefon:
019-39 51 00
E-post:
191kompani@hemvarnet.se
Kalender
Tyck till om sidan