Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

271:a kompaniet

Om oss

271:a kompaniet (Livkompaniet) finns många killar/män och tjejer/kvinnor från hela Södermanland. Genomsnittsåldern på insatskompaniet är låg. Som exempel så är den 29 år på en pluton. Alla på insatskompaniet har olika bakgrunder och befattningar från värnplikt, grundläggande militär utbildning (GMU) eller motsvarande. Endel har också gjort utlandstjänst. Huvuddelen har till vardags ett civilt jobb att gå till. Det innebär att utöver den militära kompetensen, besitter varje enskild person värdefulla civila kunskaper. Några är mitt uppe i studier, och några är mellan två jobb. Den lokalkännedom alla har tillsammans är mycket värdefull.

INSATSKOMPANI MED 4 SKYTTEPLUTONER

271:a kompaniet finns i 27:e hemvärnsbataljonen (Södermanlandsbataljonen). Insatskompaniet består av kompaniledning med stab & trosstropp. Vidare finns det 4 skytteplutoner med respektive plutonsledningar. Där i finns skyttegrupper med bl a gruppchefer, skyttesoldater med automatkarbin 4B, skarpskyttar, kulspruteskyttar, pansarskottsskyttar, granatgevärsskyttar, signalister, fordonsförare , samt hundförare med hund.

EGNA FORDON FÖR TRANSPORT

Kompaniet är rikligt utrustat med egen materiel och förflyttar den samt all personal med olika terrängbilar och terränggående lastbilar. En pluton har bandvagn 206 och kompaniet har i och med detta förmåga att ta sig fram i mycket besvärlig terräng på band. Närheten till både förråd och garage gör kompaniet extra snabbt vid brådskande insatser, men det är även till stor fördel vid övningsverksamheten.
 

NYHETER FRÅN KOMPANIET

Vill du läsa nyheter från kompaniet samt andra förband i Södermanlandsbataljonen?
Klicka här!

 

ANSÖK TILL KOMPANIET

Vill du bli hemvärnssoldat i kompaniet? Skicka en intresseanmälan, klicka här! Ange "271:a kompaniet" i meddelanderutan.

Adress:
Försvarsmakten
MR M, Södermanlandsgruppen
645 35 Strängnäs
Telefon:
0171-15 70 00
Kalender
Tyck till om sidan