Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

28:e hemvärnsbataljonen/ Roslagsbataljonen

En hemvärnsbataljon med marina uppgifter

Roslagens hemvärnsförband

Roslagsbataljonen, 28. hemvärnsbataljonen, är hemmahörande i Norrtälje och personal till bataljonen rekryteras främst från Norrtälje-, Österåkers-, Vaxholms- och Värmdö kommuner.

Uppgifterna för bataljonen är innefattar i huvudsak skydd och bevakning av viktiga objekt och samhällskritisk infrastruktur, vilket bataljonen ska kunna genomföra i såväl fred, kris som krig. Förbandet övar och verkar i första hand i skärgårdsmiljö inom Norrtälje, Österåkers, Vaxholms och Värmdö kommuner. Förbandet är i ständig beredskap och kan inom 6 timmar verka med begränsad förmåga samt med full förmåga inom 24 timmar. 

En typ av insats som bataljonen ständigt står i beredskap för att lösa är stöd till samhället. När räddningstjänstens och polisens ordinarie resurser inte räcker till tar de ofta hjälp av hemvärnet.
Förbandet består av en bataljonstab med ledningspluton, två stycken hemvärnsinsatskompanier, ett hemvärnsbevakningskompani, en båtpluton samt en flyggrupp.

Bataljonen administreras av Södertörnsgruppens som är samgrupperad med övrig militär verksamhet inom Haninge garnison. Chefen för Södertörnsgruppen är direkt underställd chefen för Amfibieregementet, Amf 1. Södertörnsgruppens viktigaste uppgifter är att utbilda, organisera och administrera hemvärnsförbanden i östra delen av Stockholms län med skärgården. Gruppen skall vidare stödja frivilliga försvarorganisationer samt vara beredd att leda insatser till stöd för samhället i övrigt.

Bataljonen tillhör Amfibieregementet och är traditionsbärare för Roslagens marinbrigad, RMB.

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan !

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

 

 

 

 

Adress:
28. hemvärnsbataljonen
c/o Amfibieregementet Amf 1
Södertörnsgruppen
130 61 HÅRSFJÄRDEN
Telefon:
08-502 650 00
E-post:
28bataljon@hemvarnet.se
Nyheter från 28:e hemvärnsbataljonen/ Roslagsbataljonen


Kalender
Tyck till om sidan