Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

297:e musikkåren, Hemvärnets musikkår Södertörn

Om musikkåren

En hemvärnsmusikkår i Stockholm 

Efter vår jubileumshöst 2013 har musikkåren vuxit till sig ordentligt under 2014 och 2015. Många unga musiker har på senare tid anslutit sig till oss. Vi växer så att det knakar, och det är underbart att se och höra de unga entusiaster som nu letar sig till oss. Vi må ha över 40 år i våra krönikor nu, men vi är fortfarande en ung musikkår, och vi kommer att spela länge än.

Målbild

Hemvärnets Musikkår Södertörn har som mål att vara den självklara mötesplatsen för Stockholms blåsmusikentusiaster. Musikkåren har en låg medelålder och omfattar såväl ambitiösa fritidsmusiker som musikhögskolestudenter, musiklärare, före detta musiksoldater och professionella militärmusiker.

Vår uppgift och identitet

?

Extranummer efter högvaktsceremonin

Hemvärnets Musikkår Södertörn är hemmahörande i Stockholm. Vi har i uppdrag att hålla hemvärnsgruppen vid Amfibieregementet med musik till ceremonier och firanden. Men vi är också tillgängliga för uppdrag för övriga försvarsmakten och är godkända för högvakt och statsrepresentation på högsta nivå, även utomlands.

Genom åren har musikkåren haft många namn, identiteter och huvudmän, men hela tiden är det de utövande musikerna som stått i centrum.

Orkestern dirigeras av Anders Alhbin. Besättningen består av frivilliga entusiaster av vilka flertalet har tidigare erfarenheter i någon av Försvarsmusikenhetens värnpliktiga musikkårer.

Musikkåren spelar enligt svensk tradition med en besättning där gamla instrument som Ess- och B-kornett samt ventilbasun ingår. Orkestern verkar också för ett bevarande av äldre tiders interpretation.

Adress:
Hemvärnets musikkår Södertörn c/o Södertörnsgruppen
Nyheter från 297:e musikkåren, Hemvärnets musikkår Södertörn


Kalender
Tyck till om sidan