Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

Avdelningar

Avdelningar

Utveckling

Utvecklingsavdelningen (UTV) har till uppgift att utveckla hemvärnsförbandens metodik, taktik och stridsteknik. Vi har även ansvar för utveckling av ny utrustning och nya utbildningsmetoder för hemvärnet. Avdelningen utarbetar nya reglementen och svarar för HvSS samverkan med Försvarsmaktens övriga stridsskolor.


Läs mer om UTV.

Träning- och evaluering


Träning-och evalueringsenheten följer upp kvalitén vid utbildning och övningar i hemvärnet. Träning/EvalE stödjer Rikshemvärnschefen i hans inspektionsverksamhet där vi följer upp krigsförbandsövningar (KFÖ), särskilda övningar förband (SÖF) och andra övningar. Enheten ansvarar för planering och genomförande av ledningsövning "Geltic Bear".

Planering och genomförande av ledarskapskurser, utveckling grupp ledare (UGL), indirekt ledarskap (IL), ledarskap och självkännedom (LoS) och utvecklande ledarskap (UL) för hemvärnsförbandens, m.fl., behov, är även det enhetens uppgift.

Läs mer om Träning/EvalE.

Utbildning

Utbildningsavdelningen (UTB) ansvarar för huvuddelen av skolans kurser. Avdelningen består av 14 officerare från samtliga försvarsgrenar. UTB är förlagd på HvSS vid Vällinge Garnison men genomför även utbildningar i andra delar av landet. Avdelningen är indelad i:

  • Chefsutbildningsenheten
  • Ledarskapsenheten
  • Stridsutbildningsenheten

Läs mer om UTB.

Kalender
Tyck till om sidan