Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

Kurser och Ansökan

HITTA DIN KURS

I vår kursbeskrivning hittar du alla kurser. Här framgår vem kursen vänder sig till, kursens innehåll, mål och vilka förkunskapskrav som ställs. Här kan du även läsa om vilka kurser som krävs för en specifik befattning i Hemvärnet. I HvSS kursutbud hittar du tidpunkt när kursen genomförs. Genom HvSS samarbete med Hemvärnet i Norge och Danmark  (SAMSKANDIA) kan du genomföra vissa kurser vid Norges eller Danmarks hemvärnsskolor. Ansökan till dessa kurser görs till HvSS på vanligt sätt. HvSS arbetar kontinuerligt med att utvärdera och vidareutveckla kursverksamheten. Därför kan kursutbud och kursbeskrivning förändras under utbildningsåret.

Kursbeskrivningen och kursutbud hittar du under fliken "Dokument". 

Utöver HvSS egna kurser genomförs regionala kurser som du har möjlighet att söka direkt genom din utbildningsgrupp. De frivilliga försvarsorganisationerna genomför en stor mängd kurser som är öppna för hemvärnets personal.

VEM KAN SÖKA EN KURS PÅ HVSS?

  • Du som har ett hemvärnsavtal och uppfyller förkunskapskraven för den kurs du avser söka (tidigare utbildning i försvarsmakten som t.ex. värnplikt som gruppchef kan valideras och ge behörighet att söka direkt till nästa steg i utbildningskedjan). Är du osäker om du uppfyller kraven, kontakta din utbildningsgrupp. 
  • Du som har ett anställningsavtal med försvarsmakten (OR,OF, RO eller civilanställd) ansöker via elevportalen i PRIO.
  • Du som är medlem i en frivillig försvarsorganisation skickar din anmälningsblanket till din utbildningsgrupp eller ditt förbund.
     

SÅ HÄR ANMÄLER DU DIG TILL EN KURS

Ladda ned Anmälningsblanketten och spara den på din dator (spara den i .docx-format och döp gärna om blanketten till ditt namn). Fyll i blanketten (du måste använda Microsoft Word) och skicka den med e-mail till din kompanichef eller bataljonchef som skall ta ställning till din ansökan innan den skickas vidare till din utbildningsgrupp.  Om det är många sökande skall utbildningsgruppen göra en prioritering och notera detta på anmälningsblanketten. Utbildningsgruppen skickar din kursanmälan till HvSS. Observera att ansökan sker elektroniskt via mail hela vägen. HvSS hanterar inte ansökningar på papper.

Alternativt ladda ner blanketten i pdf format, fyll i och scanna, HvSS hanterar endast digitala ansökningar.

?

Kalender
Tyck till om sidan