Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

Hemvärnets Stridsskola

Välkommen till HvSS som ligger vid Mälaren strax söder om Stockholm. Vi utbildar Hemvärnets chefer och är en av Försvarsmaktens fyra Stridsskolor.

HvSS är till för dig som skall gå mot en chefsbefattning på grupp-, pluton-, kompani- eller bataljonsnivå inom Hemvärnet. Vi håller även befattningskurser för bl.a. underrättelsebefäl, instruktörer och stabspersonal. Vid sidan av de rena befattnings-och befordringskurserna har vi även fristående kurser i bl.a. ledarskap och rekrytering. Ett flertal av våra kurser är även öppna för dig som är anställd inom Försvarsmakten eller är medlem i en frivillig försvarsorganisation. Mer information om våra utbildningar och hur du ansöker hittar du på vår kurssida.

Hemvärnets stridsskola har även uppdraget att utveckla taktik, metodik och stridsteknik för Hemvärnet. Dessutom ansvarar skolan för utveckling av ny utrustning och nya utbildningsmetoder. Vi reser runt i landet och följer upp utbildning riktad mot hemvärnsförbanden och av rekrytering och antagningsprocessen. Vid HvSS tjänstgör officerare från försvarsmaktens samtliga försvarsgrenar.

Besök gärna HvSS på Försvarsmaktens webbplats eller följ oss på facebook för de senaste nyheterna.

Nyheter från Hemvärnets Stridsskola


Kalender
Tyck till om sidan