Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

321:a kompaniet

Kompaniets Julavslutning

På fredagskvällen innan tredje advent avlutade 321 kompaniet året med julbord, information och återblick på det gångna året.


Redan ute vid vägen möttes deltagarna av fladdrande marschaller i den mörka kvällen. Vid dörren stod skylten ”Hemvärnet övar” uppsatt för säkerhets skull. Väl inne bjöds det på varm glögg med pepparkakor. Den pluton som ansvarade för julfesten hade dukat fint med röda dukar och ljus på borden. Lite här och där fanns camouflagenät och målfigurer som dekorerats med ljus och glitter. Ett antal nyantagna hemvärnsmän och kvinnor deltog i kvällens övning och fick göra en kort presentation av sig själva.

Alla lät sig väl smaka av den goda julmaten medan ett bildspel rullade på storbild, i bakgrunden. Det var bilder som återgav kompaniets verksamhet under året och många glada minnen återupplevdes. Kompanichefen gav en kort information om nästa års övningar och tackade kompanimedlemmarna för året som gått. Avslutningsvis utdelades en bronsmedalj till en duktig medarbetare i kokgruppen. När maten var uppäten och glasen urdruckna önskade deltagarna varandra God Jul, med förhoppning om ett snart återseende 

Publicerad: 2018-12-16
Av: Karin Holmström <Skicka meddelande>
Uppdaterad: 2018-12-16

Kompaniets Trivselafton

Sommarens grillfest hölls i år på den sydvästra sidan av ön. Närmare bestämt på ”Vaktården” som är en mindre utskjutande del på den större Näsudden.

Det är en liten undanskymd, men mycket vacker plats, med endast ett par fiskebodar och några tillhörande båtar. Ett femtiotal medlemmar ur kompaniet, både aktiva och veteraner hade tagit med sig sina anhöriga till festen. Det är trevligt att alla kan få träffas under lättsamma former någon gång och då få lite information om vad som händer i hemvärnet.

Under samlingen fick de som ville, gå den sedvanliga tipspromenaden som i år hade vacker havsutsikt hela vägen. Den starka vinden slet i deltagarna och deras tipslappar men gav även kraft åt de alla vindkraftverk som står i området. Vid målet var grillarna i full gång och strax hade alla fått smaka den goda maten.  Per-Olof Jacobsson hade inbjudits att berätta om platsen. Hur den brukades under historisk tid och nuvarande användning. Efter information om genomförda övningar under våren och höstens planerade uppgifter var det dags för rättning av tipspromenaden. Ingen hade full pott detta år, men många hade elva och tolv rätt och fick dela på de fina priserna. Efter en något blåsig men vacker kväll kunde deltagarna åka hemåt medan solen sakta sjönk i havet.

Publicerad: 2018-07-08
Av: Karin Holmström <Skicka meddelande>
Uppdaterad: 2018-07-08

Kompaniets Sommarfest

På fredagskvällen höll 321. kompaniet sin årliga grillafton för alla i kompaniet.

Det var ovisst ända in i det sista om kompaniet skulle kunna hålla sin trivselkväll på Lojsta slott. De senaste två åren hade det blivit ändring i sista stund. Ena året på grund av dubbel bokning av platsen och andra året på grund av ösregn. Men i år kunde det genomföras, trots det mulna vädret var det ändå ljummet i luften.
 
Lojsta slott är en mycket vacker och lummig plats på mellersta Gotland, invid några små insjöar. Det är inget slott på platsen i vanlig bemärkelse. Platsen kallas slott då det finns en gammal befästning på en holme, bland sjöarna. Den har troligen uppförts under 1300-talet och använts under något hundratal år.
 
Ett 70-tal deltagare, både veteraner, anhöriga och barn hade kommit till festen. Det är viktigt att alla får träffas under gemytliga former och att de får veta lite vad hemvärnet gör. Under samlingen fick alla gå en tipspromenad med kluriga frågor, som slutade vid grillplatsen.
 
Där stod gänget som ordnade med maten och grillade kött och korv.                                                    
Då samtliga fått en sittplats, blev det information om vårensgenomförda övningar och höstens kommande uppgifter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När alla var mätta och belåtna var det dags för genomgång av tipspromenaden. 
Bara en hade alla rätt men desto fler hade tio och elva rätt,på de kluriga frågorna.
Det fanns gott om priser, så alla med många rätt kunde välja ett fint pris att ta med hem.
Kvällen avslutades med kaffe och ytterligare samkväm för de som så önskade.
 
Publicerad: 2017-07-08
Av: Karin Holmström <Skicka meddelande>
Uppdaterad: 2017-07-08
Kalender
Tyck till om sidan