Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

36:e hemvärnsbataljonen/ Blekinge västra bataljon

Blekinge västra bataljon

Blekinge västra bataljon kallas även 36:e hemvärnsbataljon och är hemmahörande i Blekinge län med västra länet som huvudsakligt ansvars- och upptagningsområde. Bataljonen tillhör Marinbasen. Bataljonen är traditionsbärare för Blekinge bataljon (I 30).

Den huvudsakliga uppgiften är väpnad strid. Med sin geografiska utgångsgruppering har bataljonen ett ytterst viktigt objekt att skydda – Kallinge flygplats och dess flottiljområde. Vilket bataljonen ska kunna genomföra i såväl fred, kris som krig.

Bataljonen har även en flyggrupp som med hjälp av mindre flygplan ger bataljonen ovärderliga underrättelser via observationer från luften. Flyggruppen kan också göra snabba transporter av personal och viktig materiel.

Förbandet består av en bataljonstab med ledningspluton, två stycken insatskompanier, ett bevakningskompani samt en flyggrupp.

Bataljonen administreras av Blekingegruppen, en av två utbildningsgrupper som är underställda chefen för Marinbasen. Utbildningsgruppen är placerad i Karlskrona och dess främsta uppgift är att utbilda, organisera och administrera Hemvärnet samt stödja verksamhet via de frivilliga försvarsorganisationerna i Blekinge län samt vara beredd att leda insatser till stöd för samhället i övrigt.

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst!

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Adress:
36. hemvärnsbataljonen
c/o Marinbasen MarinB
Blekingegruppen
Box 527

371 23 KARLSKRONA
Telefon:
0455-850 00
E-post:
36bataljon@hemvarnet.se
Kalender
Tyck till om sidan