Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

Hv Patrull

Under tredje helgen i augusti anordnas ”SM i patrulltävlan” på Hemvärnetsstridsskola.

Varje Bataljonen har möjlighet att representeras av personal från de egna förbanden. 

Tävlingen genomförs under lördag, med start ca kl 08:00 och målgång under natten till söndagen. Under lördagen är det cirka åtta olika stationer där lagen kämpar för att få så bra placering som möjligt inför kvällens/nattens jaktstart. På natten är det fyra moment till innan lagen kan springa in genom den efterlängtade målbågen.

Tävlingen är fysiskt krävande. Att orientera i stridsutrustning kräver en viss grundfysik och god inställning. Kämpaglöd och hjälpsamhet är två inslag man kan se i lagen men även mellan lagen.  Samarbete är en framgångsfaktor.  Alla har något att bidra med och det är viktigt att alla hjälps åt. Exempelvis var ett av momenten på stridshinderbanan att ta sig över en container. Att ensam ta sig över container är svårt, nästan omöjligt. Men, med samarbete och en del skrik kan grupperna ta sig över containern.

 En av de stora fördelarna med HV-patrull är att hemvärnssoldater från hela Sverige får mötas och utbyta erfarenheter. Förläggningen sker i delade tält med ett lag från olika områden i landet. Som en del av hemvärnet är du del av en gemenskap med kamrater i hela landet. På grund av att de olika förbanden verkar i olika miljöer (fjäll-skog, landsbygd-stad) finns det mycket erfarenhet och kunskap i hemvärnet.

Kalender
Tyck till om sidan