Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
WEBBSHOP
TIDNINGENHEMVARNET.SE
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

404:e kompaniet

Bevakningssoldater genomför skjutning med kulspruta

Som en del i sin kompaniövning genomförde 11 soldater och befäl ur 404. Bevakningskompaniet utbildning KSP58 (Kulspruta modell 58) under lördagen den 12 september 2015.

Tidig morgon den 12 september ställde styrkan upp vid skjutfältet Sågebacken norr om Uddevalla under kompanichefens ledning.

Himlen var täckt av moln, ändå kändes det som regnet var långt borta. Molnen höll ner temperaturen vilket var bra, då det kan vara mycket ansträngande att röra sig med det ca 12 kg tunga vapnet.

Förmiddagen började med teori blandat med praktiska övningar. Utbildningsståndpunkten inom kompaniet är varierande vilket skapar en utmaning för ansvarig utbildningsledare att tillgodose styrkans behov.

Under förmiddagen var målet att vi kunde hantera kulsprutorna, vad gäller säkerhet, handgrepp och kommandon i syfte att under eftermiddagen genomföra skjutning med skarp ammunition då krav på absolut säkerhet är ett måste och inget för brista pga osäkerhet hur vi skall hantera vapnet.

Under eftermiddagen började vi med en skjutning på 100 meters avstånd. Effekten var god och samtliga soldater träffade målen med bra resultat. För att öka svårighetsgraden ökade vi avståndet till 300 meter.

Väl på 300 metersvallen fick soldaterna några serier för att skjuta in sig och uppleva den ökade svårighetsgraden som 300 meter innebär. Efter det avslutade vi dagen med en tävling. Tävlingen innebar att utav nio mål skulle tre nedkämpas på tid, den som genomförde detta snabbast korades till 404 bevakningskompaniet bäste Ksp58 skytt. Alla kämpade väl, men vinnare blev soldat Conny Johansson som nedkämpade de tre målen på 10,6 sekunder vilket var ett mycket bra resultat.

Ett stort tack till 401. Insatskompaniet för lånet av era kulsprutor, vilket gjorde det möjligt att bedriva utbildningen.

Ett sort tack till kompanichefen och deltagarna ur 404. Bevakningskompaniet för en väl genomförd dag med god stämning och många skratt, utan att tulla på allvaret och säkerheten i det vi tränar för.

Kapten Daniel Andersson
BohusDalsgruppen.

Publicerad: 2015-09-21
Uppdaterad: 2015-09-21
Kalender
Tyck till om sidan