Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
WEBBSHOP
TIDNINGENHEMVARNET.SE
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

40:e bataljonsstaben och ledningsplutonen

Grundkurs i Ledstöd 2015

Vecka 28 – 2015 åkte jag och min kollega från 403. lednplut. på en semesterresa till Skåne, där vi passade på att hälsa på P7 som ligger i Revingehed och kursen Gk ledstöd. På kursen hade jag 5 st. soldater, en stabsgrpch, en sambands grpch, en stf sbgrpch, en signalist och en erfaren ass utav den gamla stammen från min ledningspluton. Totalt är nu hälften utav mitt gäng utbildade på det senaste grunder vad gäller ledningsstöd.

Bakgrunden till detta är att jag och min stf gick kursen 2014 och såg hur mycket den gav oss i form utav arbetsmetodik, kryptolära, säkerhet inom staben, samband mm. Kort o gott en komplett grund kurs för det arbete vi förväntas kunna genomföra i en stab. Med detta i bak fickan så tog vi beslut om att denna kurs bör( skall ) alla ha i vår stab och sambands grupp. I vår pluton får alla med godkänd kurs Gk ledstöd och som har gjort sin kontrakterade tid, bära en båge på höger arm med texten ledningspluton.

Nu några ord från gruppen som genomförde kursen Gk ledstöd. Sommaren 2015

Vi är 5st. från 40. Hvbat, ledplut. som har gått kursen Gk ledstöd, P7 Revingehed, veckorna 27-28. Efter utbildning kommer vi alla att kunna verka som både stabsassar och signalister. Hur upplevde vi 5 kursen? Vi tycker alla att det är bra med lite erfarenhet utav det gröna innan man går kursen. Den första tiden är väldigt fakta tung av millitär kunskap som kan uppfattas överväldigande, men allteftersom kursen fortskrider, faller allt på plats och en röd tråd blir allt tydligare. Man får många tillfällen att öva å pröva och repetera.

Några utav oss har jobbat som stabsassar och signalister en längre tid och upplevde kursen som mycket värdefull och lärorik. Även den utav oss som inte har arbetet i stab tidigare tycker att utbildningen har gett massor och som kommer att hjälpa han i det fortsatta arbete som stabsgrpch. Vi vill och kan varmt rekommendera andra att gå kursen. Barbro, Daniel, Magnus, Bengt och Joachim.

Björn Evensen

Ledplutch, 40e Hvbat.

Publicerad: 2015-09-21
Uppdaterad: 2015-09-21
Kalender
Tyck till om sidan