Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

Hemvärnsmusiken

Om hemvärnsmusiken

Hemvärnsmusiken är en del av Hemvärnet och ingår i Försvarsmaktens insatsorganisation. Inom hemvärnsmusiken organiseras den del av musikverksamheten i Försvarsmakten som baseras på frivilligt deltagande. De första hemvärnsmusikkårerna bildades 1940. 

Inom Hemvärnet organiseras 25 musikkårer, från Ystad i söder till Luleå i norr, med strax över 1 000 musiker. Hemvärnets musikkårer är ett värdefullt komplement till Försvarsmaktens tre anställda musikkårer och medverkar ofta i olika militära och statsceremoniella sammanhang - till exempel vid högvaktsavlösningar och förbandsvisa ceremonier. Hemvärnets musikkårer har också blivit en mycket uppskattad del inom det civila musiklivet och genomför många offentliga konserter och framträdanden.

HEMVÄRNETS CENTRALA MUSIKRÅD

Hemvärnets centrala musikråd (CMR), väljs av musikkårerna och är Rikshemvärnschefens rådgörande organ i frågor rörande hemvärnsmusik.

Utbildningsverksamhet

En viktig del i hemvärnsmusikens verksamhet är att utveckla såväl musikkårerna som de enskilda musikerna. Därför genomförs varje år flera kurser med olika inriktningar. De centrala utbildningarna anordnas av Hemvärnets stridsskola som har ett digert kursutbud för Hemvärnets hela verksamhet. Kurser och annan information om utbildningsverksamheten hittar du på Hemvärnets stridsskolas webbsida

Länkar till Hemvärnets musikkårer

 

Kalender
Tyck till om sidan