Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

333:e kompaniet

Höglandets Insatskompani

 

Vill du vara med när det händer?

333 Insatskompaniet eller som vi kallas i dagligt tal, Höglandets insatskompani finns i och rekryterar från Nässjö, Eksjö, Tranås, Aneby, Vetlanda, Sävsjö med omnejd. Höglandets insatskompani ingår i 33 hemvärnsbataljonen som är en av tre bataljoner vid Ing2, Göta ingenjörsregemente i Eksjö.

När det blir insats är vi ofta de första på plats för att snabbt kunna lösa uppgiften och leda de insatta förbanden oavsett om det handlar om stöd till samhället eller militära insatser. Norra Smålandsgruppen och därmed även 333 Insatskompaniet är även sedan år 2000 traditionsbärare för Smålands regemente - I 12.

Idag består Höglandets insatskompani av två insatsplutoner och kännetecknas av en hög professionalitet, hög utbildningsnivå och soldater från många olika kompetensområden, både civilt och militärt samt en god sammanhållning och kamratanda. Insatskompaniets soldater genomför åtta kontrakterade övningsdygn per år och de flesta soldater och befäl deltar i ett flertal kompetenshöjande och kompetenshållande utbildningar på egen tid.

Höglandets insatskompani utbildas och tränas för lösandet av insatskompaniets huvuduppgifter som handlar om att ta, bevaka och skydda olika objekt och knutpunkter. Vilket vi ska kunna göra under ett antal dygn. Vi ska kunna bedriva strid både i syfte att försvara terrängavsnitt mot sabotageförband samt för att ta ett objekt, ytövervaka samt även skydda transporter. Insatskompaniet ska kunna förflytta sig långa sträckor under ett dygn och kunna sättas in vart som helst i landet.

Som soldat vid Höglandets insatskompani utbildas man i och övar grundläggande soldatfärdigheter, befattningsspecifika färdigheter och man får även möjlighet att lära sig sådant som kanske i normala fall inte hör till ens befattning. Utvecklingsmöjligheterna är stora för den enskilde soldaten och det handlar mer om vilja och intresse hur långt man kommer inom sin befattning eller sin karriär.

Höglandets insatskompani är ofta involverade i eftersök på saknade personer, bistånd till räddningstjänsten vid skogsbränder och översvämningar eller liknande. Soldaterna vid Höglandets insatskompani är alltid redo att med kort varsel lösa sina uppgifter på ett professionellt sätt tillsammans med övriga kompanier och specialistfunktioner inom försvaret samt det civila samhället. Oavsett om det handlar om, i några timmar, dagar eller veckor.

 

"SEMPER PRIMI"

"Först på plats"


Övningar och kurser som genomförs under ett normalt utbildningsår:

1 gng/år KFÖ (KrigsFörbandsÖvning) Hela Insatskompaniet övas samtidigt och löser i huvudsak tillämpade uppgifter under 4 sammanhängande dygn någon gång under året. Detta kan ske vart som helst i landet. Obligatoriskt deltagande.     

1gng/år SÖF (Särskild Övning Förband) Sker med lös och/eller skarp ammunition. Momentvisa övningar med hela insatskompaniet. Alla typer av vapen vi förfogar över, kan användas vid behov. 4 sammanhängande dygn, på en eller flera platser någonstans på något av Ing2s övningsfält eller i anslutning till något eller några av våra objekt. Obligatoriskt deltagande.

2-6 gngr/år KU Utöver de större gemensamma övningarna som de plutonerna och stab och tross gör i insatskompaniet, arrangeras det egna KU-övningar. Tidsmässigt en kväll, en dag eller en helg för hela plutonen och ibland för hela kompaniet. Detta sker oftast i närliggande terräng och samt på lämpliga övningsplatser. Övningarna handlar ofta om mer grundläggande soldatförmågor men ibland övas befattningsspecifika kunskaper och förmågor. Även gruppövningar förekommer.

Kurser/Befattnings-/Befälsutbildningar är utbildningar för soldater och befäl. Kurs- eller utbildningstiden varierar från timmar till någon dag till tio dagar. Utbildningsplatsen är oftast på utbildningsgrupp NSG, HVSS - Hemvärnets Stridsskola i Vällinge eller vid någon av våra frivilligorganisationer och deras kursgårdar.

 


BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst!

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Adress:
333:e Hemvärnskompaniet
Göta ingenjörregemente Ing 2
Norra Smålandsgruppen
Box 1002

575 28 Eksjö
Telefon:
0381-18000
E-post:
33bataljon@hemvarnet.se
Kalender
Tyck till om sidan