Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

453:e kompaniet

Om oss

Bevakningskompaniet är ett militärt förband som ingår i Hallands Hemvärnsbataljon, och är organiserat med en kompanistab, en trosstropp samt tre bevakningsplutoner. I förbandet finns många olika men lika viktiga befattningar som övar minst fyra dygn per år – beroende på huvudtjänst.

Som det enda Bevakningskompaniet i Halland, sker rekrytering av personal till kompaniet från hela länet, vi har alltid plats för nya soldater och gruppchefer för att fylla upp våra vakanser. Grunden för att du ska bli en i gänget är att du har en genuin vilja att göra en insats i Försvarsmakten och för samhället, att du genomgått eller är beredd att genomgå en grundläggande militär utbildning så som värnplikt, GMU, eller GU-F.

Bevakningskompaniets huvuduppgifter är bland annat att skydda och bevaka fasta strategiska skyddsobjekt. Därför strävar vi efter att ha en stor andel av kompaniets personal utbildade och uppdaterade som militära skyddsvakter. En Skyddsvaktsutbildning som varje bevakningssoldat därför uppmuntras till att förnya vart femte år.

Kompaniets personal hjälper också frivilligt till vid stöd till samhället när detta så behövs. Detta är tex vid eftersök, skogsbränder och översvämningar som är de mest vanliga insatserna, mer om detta får du reda på när du kontaktat oss.

Kunskap är inte tungt att bära, men är väldigt bra och viktigt att ha med sig i ryggsäcken. Därför är just utbildning, övningar och kursverksamhet en stor del av vår verksamhet.

Bevakningskompaniet är ett hemvärnskompani i föryngring. Så vill du bidra och göra skillnad minst fyra dygn per år, vill du ingå i ett kompani med ett härligt kamratskap där du får utvecklas och bli en i ”familjen”? Då skall du inte vänta!

 

Adress:
45. hemvärnsbataljonen
Västra Militärregionen/ Hallandsgruppen (HAG)

Postadress:
Box 515
301 80 HALMSTAD

Besöksadress:
Göteborgsvägen 1
302 30 HALMSTAD
Kalender
Tyck till om sidan