Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

465:e CBRN-plutonen

Söker du utmaningar? - Då har du kommit rätt

Vad är CBRN?

465. CBRN-pluton är en specialistenhet inom hemvärnet som har uppgiften skydda mot CBRN-händelser. Först av allt, vad betyder CBRN??
- Kemisk (C),
- Biologisk (B),
- Radiologisk (R) eller
- Nukleär (N)
Vi har förmågan att detektera dessa typer av händelser men även att sanera personer eller utrustning som blivit utsatt för sådana.

En viktig uppgift är att stödja samhällets krisberedskap. Vi kan alltså kallas in vid olyckor med, eller om det finns hot om, radioaktiv strålning eller utsläpp av farliga kemikalier.

Vi kan även hjälpa till att utbilda övriga förband i hemvärnet inom grundläggande CBRN-skydd.

Medlemmarna i plutonen är som ett tvärsnitt av Sverige,i plutonen finns lastbilschaufförer, teknologie doktorer, styckmästare, ingenjörer och andra brokiga bakgrunder. Det viktiga är dock att vi har en väldigt god sammanhållning och har fantastiskt kul tillsammans när vi träffas.

Önskar du omväxling från vardagen, söker utmaningar, kamratskap och vill verka i ett lag med viktiga uppgifter med gemensamma mål? - Då är 465.CBRN-pluton något för DIG!

BLI CNRN-SOLDAT

Är du intresserad av att gå med? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst på sidan. Ange då 465CBRN-pluton i fältet “Önskemål” )

Det finns två vägar in:
- Du har gjort (eller är beredd att göra) minst 85 dagar militär grundutbildning, GMU eller den gamla värnplikten.
- Du gör en kortare introduktionsutbildning på två veckor, GU-F, tillsammans med 2 veckor befattningsutbildning i CBRN, se http://www.frivilligutbildning.se/militar/guf

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsprocessen, kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Fakta om plutonen

465. CBRNplutonen består av en Chefsgrupp, två CBRN-rekognoseringsgrupper, en saneringgrupp samt en underhållsgrupp.
Vi tjänstgör 8 dagar per år (chefer något mer) uppdelat på en krigsförbandsövning (KFÖ) på 4 dagar samt en särskild övning förband (SÖF) på 4 dagar. Detta kompletteras med kortare utbildningar, främst på helger.

Vår pluton är baserad på Södra skånska regementet, P 7 på Revingehed, men verkar i södra Sverige ända upp till Östergötland. Tillsammans med de tre andra CBRNplutonerna i landet utgör vi dessutom en nationell resurs.
Administrativt och övningsmässigt tillhör vi 46. hemvärnsbataljon men vid skarpa insatser lyder vi under Militärregion Syd, MR S.

Adress:
465.CBRN-pluton, c/o Skånska gruppen
247 82 Södra Sandby
Telefon:
046-36 80 00
E-post:
46.hvbat@wips.mil.se
Kalender
Tyck till om sidan