Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
WEBBSHOP
TIDNINGENHEMVARNET.SE
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

462:a kompaniet

Välkommen till vår verklighet

462. insatskompani är ett av Södra Skånska bataljonens två insatskompanier. Önskar du omväxling från vardagen, söker utmaningar, kamratskap och vill verka i ett lag med viktiga uppgifter med gemensamma mål?

Huvudsakliga uppgifter är att skydda och bevaka infrastruktur som är viktig för Försvarsmakten men också att stödja samhället vid eftersök, höga vattenflöden, bränder i skog och mark, storm, snö och större olyckor.

Kompaniet står berett att lösa uppgifter under såväl fred, kris som krig enligt Södra Skånska bataljonens motto; "vi är beredda när vårt samhälle är som minst berett!"

Vi genomför varje år krigsförbandsövning (KFÖ) 7 - 4 dagar, särskild övning förband (SÖF) 4 dagar, särskild övning befäl (SÖB) 2 dagar och kompletterande utbildning timmar och dagar.

Södra Skånska bataljonen verkar för att ge sina medarbetare bästa möjliga förutsättningar för en givande karriär och ska få chansen att utvecklas inom Försvarsmakten. Därför är utbildning, kurser, övningar inom Försvarsmakten är viktig och naturlig del av vår verksamhet. Vi har ett internationellt kompetensutbyte med Hemvärnet i Danmark.

Vår utbildning testas genom nationella utbildningstester inom Motorcykel, Hemvärnsskallet för hundekipage och skyttesoldater, Hemvärnspatrullfälttävlan för gruppbefäl och skyttesoldater, Svenskt mästerskap i Automatkarbin 4b och pistoltävling pistol 88b.

Vårt kompani organiserar tre skytteplutoner, kompanistab, stabs- och sambandsgrupp, kokgrupp, sjukvårdsgrupp och packgrupp.

Vårt rekryteringsområde är framförallt Västra- och mellanskåne men har soldater från hela regionen.

Vi är ett modernt kompani där det ingår befäl, skyttesoldater, MC-ordonnanser, kockar, sjukvårdare, stabsbiträden, signalister och fordonsförare. Vi är utrustade med bandvagnar, fordon, understödsvapen och personlig utrustning som övriga Försvarsmakten.

God kamratskap och hög kompetens kännetecknar kompaniet! 

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst!

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Hemvärnshälsningar 462. insatskompaniet

Adress:
462. Insatskompaniet Co Skånska gruppen
247 82 SÖDRA SANDBY
Telefon:
046 36 80 00
E-post:
46.hvbat@wips.mil.se
Kalender
Tyck till om sidan