Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

461:a kompaniet

Välkommen till vår verklighet

461.insatskompaniet som även kallas Björka kompani är ett av Södra Skånska bataljonens två insatskompanier.

Huvudsakliga uppgifter är att skydda och bevaka infrastruktur som är viktig för Försvarsmakten men också att stödja samhället vid eftersök, höga vattenflöden, bränder i skog och mark, storm, snö och större olyckor.

Kompaniet står berett att lösa uppgifter under såväl fred, kris som krig. 

Vi genomför varje år krigsförbandsövning (KFÖ) 7 - 4 dagar, särskild övning förband (SÖF) 4 dagar, särskild övning befäl (SÖB) 2 dagar och kompletterande utbildning timmar och dagar.

Södra Skånska bataljonen verkar för att ge sina medarbetare bästa möjliga förutsättningar för en givande karriär och ska få chansen att utvecklas inom Försvarsmakten.

Därför är utbildning, kurser, övningar inom Försvarsmakten är viktig och naturlig del av vår verksamhet. Vi har ett internationellt kompetensutbyte med Hemvärnet i Danmark.

Vår utbildning testas genom nationella utbildningstester inom Motorcykel, Hemvärnsskallet för hundekipage och skyttesoldater, Hemvärnspatrullfälttävlan för gruppbefäl och skyttesoldater, Svenskt mästerskap i Automatkarbin 4b och pistoltävling pistol 88b.

Kompaniets huvuddelar kommer från sydöstra Skåne men har soldater från hela regionen. Vi kännetecknas av en god förbandsanda och hög beredskap med en låg medelålder.

Vi har en rörlighet genom våra bandvagnar, persontransportfordon, ledningsfordon och lastbilar.

Kompaniet kräver inte bara skyttesoldater utan även befäl som utöver ledning och ledarskap samt specialistsoldater inom ledning, kok, logistik/underhåll och sjukvård.

Vi organiserar tre skytteplutoner och en Stab & Tross pluton. Som bildar ett effektivt Insatskompani som är berett för insats enligt Södra Skånska bataljonens motto; "vi är beredda när vårt samhälle är som minst berett!"

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst!

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Hemvärnshälsningar 461. Insatskompaniet/Björka kompani

Adress:
461. Insatskompaniet Co Skånska gruppen
247 82 SÖDRA SANDBY
Telefon:
046 36 80 00
E-post:
461.hvinskomp@wips.mil.se
Nyheter från 461:a kompaniet


Visa alla nyheter
Kalender
Tyck till om sidan