Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

35:e hemvärnsbataljonen/ Kronobergsbataljonen

Kronobergsbataljon

Bataljonen är hemmahörande i Kronobergs län med länet som huvudsakligt ansvars- och upptagningsområde. Bataljonen är traditionsbärare för Kronobergs regemente, I 11.

Den huvudsakliga uppgiften är väpnad strid. Bataljonen har målmedvetet och intensivt utvecklat förmåga som ett viktigt krigsförband i Försvarsmakten och som ett kvalificerat militärt stöd för insatser vid räddningstjänst och svåra påfrestningar på samhället. Förmågor som ställts på hårda prov vid exempelvis stormen Gudrun och kraftiga översvämningar i västar delen av länet.

Bataljonen som är en del av Hemvärnet innehåller förutom en bataljonstab med ledningspluton, två stycken insatskompanier samt ett bevakningskompani. Dessutom ingår en flyggrupp och ett underrättelsekompani.

Inom bataljonen utbildas ett underrättelsekompani vars uppgift är att spana och ytövervaka för att samla information om motståndaren. Kompaniet prövades ut som ett typförband för att höja Försvarsmaktens förmåga till underrättelseinhämtning. Försöket föll väl ut och i dag finns det underrättelsekompanier i Hemvärnets organisation över hela landet.

Bataljonen administreras av Kalmar- och Kronobergsgruppen, en utbildningsgrupp underställd Södra Militärregion efter årsskiftet 2019/2020. Utbildningsgruppen är placerad i Växjö och dess främsta uppgift är att utbilda, organisera och administrera Hemvärnet samt stödja verksamhet via de frivilliga försvarsorganisationerna i Kalmar och Kronobergs län samt vara beredd att leda insatser till stöd för samhället i övrigt.

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken här: Intresseanmälan...

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta i första hand bataljonen på 35.hemvarnsbataljon@mitt.forsvarsmakten.se Alternativt rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Adress:
35. hemvärnsbataljonen
c/o Marinbasen MarinB
Kalmar- och Kronobergsgruppen
Stora Räppevägen 2

352 50 VÄXJÖ
Telefon:
0381-180 00
E-post:
35.hemvarnsbataljon@mitt.forsvarsmakten.se
Nyheter från 35:e hemvärnsbataljonen/ Kronobergsbataljonen


Kalender
Tyck till om sidan